HER KAN DU ETTERHVERT OPPDATERE DEG PÅ ALLE INGREDIENSENE VI BRUKER I VÅRE PRODUKTER. VI JOBBER MED Å FÅ LISTEN HELT KOMPLETT. 

Allantoin (valurt): Symphytum officinale er blitt dyrket og brukt i Norge siden middelalderen. Valurt inneholder allantoin, som fremskynder oppbyggingen av vev, samt reparerer skadet vev. Selv om allantoin er det virksomme stoffet i denne ekstrakten, blir virkningen kraftigere når man bruker hele urten. Ved framstilling av allantoin, brukes valurt som er sertifisert økologisk av OTCO.
Rosmarinsyre og fenolsyrer er betennelseshemmende. Garvestoffene og slimstoffene heler blåmerker og skrubbsår raskere. Valurt har også vist god effekt på kviser, byller, psoriasis og sprukken hud, muskelsmerter og som et antirynke middel. Det har dessuten vist seg at valurt er svært effektiv mot små sprekker i huden. Tilskudd av allantion i et produkt, øker sensitiv hud sin evne til å tåle de andre ingrediensene. Det løser opp sårsekret slik at det blir mer tyntflytende og stimulerer granuleringen slik at såret gror lettere.

Allantoin kan også utvinnes av animalsk råstoff (okser). Vi bruker ikke denne typen i våre produkter! Allantoin brukes både utvortes og innvortes, f.eks. i tannpasta, munnvann og ved magesår. Er ikke giftig. Godkjent som lite miljøbelastende av Dansk miljøstyrelse.
 Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Aloe barbadensis (aloe vera juice/pulp): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Juice og pulp fra aloe vera er en velkjent og velprøvd ingrediens, og brukes både innvortes og utvortes. Vår aloe vera pulp er hentet fra planter som er minst 6 år gamle, og pulpen tappes i lufttette beholdere (ala vindunker som vi kjenner fra polet) innen 24 timer etter tapping fra moderplanten. Fordi aloe vera øker collagen syntesen, gir fuktighet til huden, virker smertedempende, kløstillende, sårlegene og bakteriehemmende (pga. høyt innhold av saponiner og steroler - spesielt campesterol og sitosterol som ligner kortison) og beskytter sensitiv hud, er dette en fantastisk ingrediens for hudpleie som er beregnet på tynn babyhud og hud som ikke er i balanse.

Over tid styrker aloe vera dårlig hud, enten den er tørr, tynn, talgrik, seborrèisk, sensitiv eller ved psoriasis og eksemtilstander.Dens innhold av polysakkarider - særlig muco-poly-sackarider (MPS), aminosyrer (18 forskjellige, hvor av 8 er essensielle) og sporstoffer (jern, kalsium, kalium, magnesium, mangan, natrium og kobber), gjør Aloe vera til et næringsmiddel for huden. Juicen inneholder i tillegg et bredt spekter av vitaminer: A,C,D,E, B-vitaminene B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), B6 (pyridoxin), B12 (kobolamin), folsyre, inositol og kolin! Juicen er antiseptisk, spesielt på stafylokokker, streptokokker og salmonellabakterier. Den er soppdrepende, spesielt på candidasopp.
Den er godkjent som "bra miljøvalg". 

Mange kommersielle aloe-juicer er utvunnet av hele blader (mye billigere), og ikke bare den "seige" juicen som naturlig ligger i midten av bladet. Dette gjør at mange juicer også inneholder stoffer som ikke er så gunstige hverken for hud eller mage, som f.eks. aloin som er tarmirriterende og avførende. Vi ønsker ikke å bruket dette på huden heller, da ingrediensene trekker inn i huden. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen) og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Anthemis nobilis (kamille): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Kamille er en vanlig norsk urt, velkjent i hudpleie og brukes både innvortes og utvortes. Kamilleolje er beroligende og bakteriehemmende (spesielt på stafylokokker), soppdrepende (spesielt på candida og trøske), øker hudens groevne ved å tilføre azulen, og kan løse tarmgasser og stresset mage. Overfølsom hud kan tåle større mekanisk og kjemisk påkjenning dersom den daglig tilføres kamillens beskyttende stoffer. Det går med ca 26 kilo råstoff for å utvinne 1 kilo ekstrakt! Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen) og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Calendula officinalis (ringblomst): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Fettsyresammensetning: 6-8% mettede fettsyrer, 15-18% enkel-umettede fettsyrer (omega 9) og ca 78-80% flere-umettede fettsyrer (omega 3 og 6 – essensielle fettsyrer)

Vitamininnhold/virksomme stoffer: naturlig d-alfa-tokoferol, A-vitamin syre og store mengder betakaroten. Det går med 15-17 kilo råstoff for å utvinne 1 kilo ekstrakt!
Bruksområde: Ringblomst er en vanlig hageblomst, og den forbindes først og fremst med babypleie og leging av vanskelige sår. Virkestoffene har enorm kraft, selv om ringblomst er så mild at den kan brukes på den tynne og kanskje såre barnehuden. Dette er en unik urt som brukes både innvortes og utvortes. Ringblomst er effektiv ved alle typer betennelse, sår, sopp, store porer, eksem, bitt, stikk og solskader. Den kraftige fargen signaliserer sterke antioksidanter og virker antiseptisk.

Fordi den er astringerende (sammentrekkende), kan den virke blodstoppende og dempe hevelse. Den er sirkulasjonsfremmende og avgiftende både ved innvortes og utvortes bruk. Calendulaekstrakten er godkjent som "bra miljøvalg". Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen) og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Cera alba (bivoks): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Sammensetning: 55-77% mettede fettsyrer, 13-15% frie fettsyrer, 5-15% sukkerarter, mineraler, A-vitamin
Bruksområde: svært beskyttende og holder fukt og varme i huden, samt virker svært bløtgjørende. Bivoks legger seg som en hinne på huden, og trekker ikke inn. Den må slites av mekanisk. Men i motsetning til parafin, tetter den ikke igjen porene. Voksen er vannavstøtende, og egner seg dermed svært godt til stelleprodukter for sår, sensitiv og irritert hud. Bivoks har antibiotiske egenskaper. Vi bruker økologisk bivoks, men må supplere med ikke-økologisk når vi ikke får tak i økologisk voks. Bivoks er godkjent som "bra miljøvalg".Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen)

Cetearyl alcohol: Fettsyrer (mettet fett) som er trukket ut fra forskjellige planteoljer slik at det har en emulgerende effekt (blander olje og vann). I tillegg til at det har emulgerende effekt, legger denne voksen igjen en tynn hinne på huden som beskytter mot fukttap. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. Denne fettsyren også kan produseres syntetisk - men den vi bruker er plantebasert.

Citric acid (sitronsyre): En organisk syre som det finnes mye av i sure frukter, som feks. 7% i umodne sitroner. Det brukes ofte fruktavfall fra juice industrien for å lage sitronsyre. Kroppen vår inneholder ca 1 mg pr. kg. Sitronsyre brukes for å få ønsket pH-verdi på det ferdige produktet, f.eks. hudens egen pH-verdi på ca 5,5. Det er viktig at det man smører på huden har en så lik pH-verdi som huden selv har. Det gjør en krem, salve eller lotion mild og hudvennlig. Sitronsyre er en vanlig ingrediens i mat/drikkevarer. Den hører til AHA-syrene. Sitronsyre er godkjent som "bra miljøvalg". Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. Alle syrer kan gi rødhet i huden dersom man påfører disse ufortynnet på huden fordi pH-verdien er lav. Vi bruker minimale mengder - typisk knappe ett gram pr kilo ferdig produkt.

Cocamidopropyl betaine: Overflateaktiv flytende væske som er utvunnet fra fra kokosolje. Betain fungerer som vaskeaktivt stoff fordi den også er fettløsende. Betain finnes i mindre mengde i sukkerbiter. Cocamidopropyl betaine utvinnes av kokosolje ved at utvalgte fettsyrer blir isolert og omdannes til faste mettede fettalkoholer. Dette er definert som en syntetisk prossess. (det har ingen ting med alkohol å gjøre). Mange produsenter bruker parafin som råstoff i stedet for kokosolje. Vi bruker ikke parafin i våre produkter, fordi det er et avfallsprodukt etter utvinning av drivstoff, og tetter desuten hudporene. Cb brukes også i tannkrem. Cb er godkjent som "bra miljøvalg". Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Cocos nusifera oil: ØKOLOGISK SERTIFISERT. Kokosolje gir en myk og rik følelse på huden. Den inneholder svært mange nyttige fettløselige næringsstoffer for huden. Kokosolje er godkjent som "bra miljøvalg". Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

 Fermented sproutjuice from Brassica oleracea and Solanum 
lycopersicum:
ØKOLOGISK JUICE. Denne juicen produserer vi selv i store tanker der spiret brokkoli og økologiske solmodne tomater blir presset og fermentert slik at saften blir forvandlet til enzymer som huden kan 
nyttiggjøre seg med en gang den blir påført. Den trekker naturlig inn uten å forstyrre hudens egen barriere, gir økt sirkulasjon og detoxing, legger igjen vitaminer og mineraler.


Glyserol (vegetabilsk): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Bruksområde: tyktflytende luktfri og nesten fargeløs masse, ca halvparten så søt i smak som samme mengde sukker. De fleste oljer inneholder vegetabilsk glyserin. Glyserin sørger for at både salven og huden holder på fuktigheten, slik at de ikke tørker inn. Sår eller ødelagt hud (eksem/psoriasis) har stort fuktbehov, men har dårlig evne til å holde på fukten. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. Glycerol kan framstilles fra dyrefett, men den vi bruker er utvunnet fra økologiske planteoljer. 

Helanthus annuus (solsikke): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Fettsyresammensetning: 10-15% mettede fettsyrer, 20-30% enkel-umettede fettsyrer (omega 9) og 60-85% flere-umettede fettsyrer (omega 6 og 3 – essensielle fettsyrer)
Vitamininnhold/virksomme stoffer: alfa-tokoferol-ekvivalenter, phytosteroler, skvalen (finnes i hudens talgkjertel fett), vitamin K, lecithin
Bruksområde: mykgjørende, beskyttende og næringsrik, tørr olje som raskt trekker inn i huden (ca 15 min.)

Virksom både ved tørr og fet hud, og en god eksem/psoriasis-olje pga. næring og fettsyresammensetning. Oljen har høyt innhold av essensielle fettsyrer, som kroppen ikke kan produsere selv, men som huden er avhengig av å få tilført. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. 

Hippophae rhamnoides (tindved): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Tindved vokser vilt i Norge. Dette er en fantastisk plante å bruke både innvortes og utvortes. Oljen og pulpen lages av fruktkjøttet og frøene. Den kan brukes innvortes. Tindved har bakteriedrepende egenskaper og den øker blodsirkulasjonen i huden. Den er svært effektiv ved (sol)forbrenninger, eksem, stråleskader og atopisk eksem.

Oljen ligner på vårt eget hudfett, og den har et høy innholdet av umettede fettsyrer (bl.a. omega-7, essensielle fettsyrer), palmitoleinsyre, provitamin A og vitamin E. Omega-7 fettsyre avtar med alderen, og stress, dårlig kosthold og nikotin gir samme resultat. Hud og slimhinner blir tørre, huden blir gusten. I tillegg til omega-7 inneholder tindvedoljen også omega-3, omega-6 og omega-9 fettsyrer. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Lecithin: ØKOLOGISK SERTIFISERT. Huden inneholder ca 30% lecithin, derfor kan tilførsel av denne ingrediensen behandle og lege hud som er i ubalanse, f.eks. ved atopisk hud, eksem, psoriasis etc. Finnes i mange planteoljer, og er en mørk brun ”sirupslignende” masse. Innholdet av kolin og ellers B-vitaminene, mineraler og sporstoffer gjør den svært effektiv ved psoriasis, liggesår og eksemer.Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. Vi henter lecithinet fra non-GMO soyabønner, men det kan også utvinnes fra egg og dyrefett (da kan det føre til allergiske reaksjoner). Lecithin er selve fettstoffet til soyabønnene - phospholipider, og alle de gode fettløselige vitaminene er samlet i lecithinet!

Phenoxyethanol: Konserveringsmiddel og fragrance. Brukes (food-grade) f.eks. i intravenøs væske fordi det ikke forekommer "coctaileffekt", bivirkninger eller allergiske reaksjoner ved bruk av dette konserveringsmiddelet. Mildt og ufarlig, kan brukes av sensitive personer som f.eks. vet at de reagerer på matkonservering som sodium benzoate (brukes i syltetøy). Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. Phenoxyethanol finnes naturlig i roser, den vi bruker er naturidentisk men framstilt syntetisk. Fordi vi bruker 0,1%, er det mildere for huden enn ikke syntetiske 
konserveringsmetoder der konserveringen typisk er 1-3%. Eteriske oljer eller alkohol som virker konserverende, kan gi allergi og tørke ut huden. US Federal Drug Administration (FDA) betegner phenoxyethanol som trygg og kan brukes
som indirekte ingrediens i mat (altså som konservering). Dersom et produkt har høyere pH enn 4,3 kan ikke typiske
"syltetøykonserveringer" brukes. Sart hud kan reagere på så lav pH.


Potassium sorbate: Konserveringsmiddel, organisk salt som er godkjent i matvareproduksjon. Fungerer i surt miljø, men er ikke god som selvstendig konserveringsmiddel i hudpleie. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Rosa canina (villnyperose): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Fettsyresammensetning: 6-8% mettede fettsyrer, 15-18% enkel-umettede fettsyrer (omega 9) og ca 78-80% flere-umettede fettsyrer (omega 3 og 6 – essensielle fettsyrer)

Vitamininnhold/virksomme stoffer: naturlig d-alfa-tokoferol, A-vitamin syre og betakaroten.
Bruksområde: Svært tørr olje som trekker inn i huden umiddelbart. Næringsrik og rik på essensielle fettsyrer. Oljen har lange tradisjoner som sårmiddel og antirynke-effekt. Den får celleproduksjonen til å øke, reparerer brister og rift i huden, arr og brannskader, samt bearbeider strekkmerker og ubalanse pga. sykdom i huden. I tillegg har den betennelseshemmende virkning. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Rosmarinus officinalis (ekstrakt): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Naturlig antioksidant både for hud og produkt. I tillegg har rosmarin gode egenskaper innen hudpleie: antirynke-effekt, øker produksjonen av nye hudceller og styrker huden generelt. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.
 

Sesamum indicum (sesamolje): SERTIFISERT ØKOLOGISK. Fettsyresammensetning: ca 15% mettede fettsyrer, ca 40% enkel-umettede fettsyrer (omega 9) og ca 40-45% flere-umettede fettsyrer (omega 3 og 6 – essensielle fettsyrer)

Vitamininnhold/virksomme stoffer: naturlig d-alfa-tokoferol, lecithin og antioksidanter (sesamol og sesaminol).
Bruksområde: Utdrivende olje som egner seg spesielt godt ved eksem og psoriasis. Blir mye brukt i babypleie, den er mild, lett og likevel svært virksom. Oljen er varmende og god ved revmatiske smerter. I asia er dette en svært populær matolje, den er kraftfull i smak og næringsrik selv om den er tynn. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Simmondsia chinensis (jojoba): ØKOLOGISK SERTIFISERT AV OTCO. Fettsyresammensetning: 3-5% mettede fettsyrer, 95-97% enkel-umettede fettsyrer (omega 9)
Vitamininnhold/virksomme stoffer: naturlig d-alfa-tokoferol, alfa-, gamma-, deltatokoferoler
Bruksområde: Dette er egentlig en voks. Den skiller seg derfor ut fra de andre oljene. Voksen har evne til raskt å trekke inn i blodbanen (molekylstørrelsen) og ta med seg virksomme stoffer fra hudproduktet. Dette er en fantastisk egenskap dersom ingrediensene er naturlige og gjør nytte også under huden! Den fungere derfor som et hjelpemiddel til å fordele de virksomme stoffene. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere. (Kjemidatabasen:low hazard - 0) 

Sodium coco sulfate (kokos sulfat): Vaskeaktiv ingrediens som er et naturlig alternativ til SLS og SLES. I motsetning til forsåpet vegetabilsk olje som også blir et vaskeaktivt stoff, tillater denne ingrediensen at produktet har sur pH som huden selv har. Dette gjør at hud og hodebunn ikke mister fukt, fett og pH-balanse. Håret får glans og mykhet fordi pH-verdien er lik den naturlige pH-verdien for hår og hodebunn. Hårskjellene lukker seg slik at håret virker sunt og velpleid. Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Sodium lactate: Food-grade fuktpulver som hovedsakelig brukes i matvarer for å beholde fuktigheten i produktet. Det brukes (dessverre) i endel kjøtt for at kjøttet skal beholde vannet de sprøyter inn i det! Vi bruker det 
for at huden din skal beholde og bruke vannfasen vi legger i ditt pleieprodukt. Sodium lactate finnes ikke økologisk 
sertifisert.

Stearic acid (mettet fettsyre): Plantevoks som legger seg som et beskyttende lag på huden, og virker bløtgjørende. Shea (karite) og kakaosmør inneholder store mengder stearinsyre. Stearinsyre ( E-570) brukes mye i matvareindustrien. Stearinsyren isoleres fra resten av planteoljen ved hjelp av trykk og høy temperatur. Stearinsyre kan også utvinnes av animalsk fett fra f.eks. gris (ister), men vi bruker vegetabilske utgaven! Stearinsyre er godkjent som "bra miljøvalg". Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.

Urea (karbamid): Finnes naturlig i huden og i kroppen og dannes i forbindelse med nedbrytningen av aminosyrer. Vi bruker food-grade Urea som er GRAS-godkjent, brukes i fòr, tyggegummi, medisiner etc., men vi bruker det som fuktbinder til huden. Karbamid er spesielt virksomt sammen med salt, da kan det gjøre underverker 
for tørr hud. Godkjent som "bra miljøvalg", brytes lett ned i naturen og er godkjent fra U.S. Department of Health & Human Services som trygg ingrediens. Sensitiv hud kan reagere med forbigående svie.
 

Urtica dioica (nesletinktur): ØKOLOGISK SERTIFISERT. Nesle har lange tradisjoner i Norge, både som kosttilskudd og til utvortes bruk. Den inneholder flere av aminosyrene, flavonider, lignaner, opp til 20% mineraler, vitamin A, B2, C, K1, flere organiske syrer, phytosteroler, polysakkarider og garvestoffer. Den er nærende for huden, gir skinnende hår og leger sår, demper kløe, behandler trøske og er betennelseshemmende. Mye godt i en liten grønnsak som vi ofte betrakter som ugress! Ingrediensen er ikke testet på dyr (samarbeid med Dyrevernalliansen), og kan brukes både av vegetarianere og veganere.